Få en bekymringsfri bilferie

Få en bekymringsfri bilferie

Har du også overvejet at udforske de franske landeveje, italienske søer eller tyske kulturskatte på sommerens bilferie? Så er det vigtigt, at bilen er lige så klar til turen som dens passagerer.

Husk at sende bilen til service
Inden du kører mod de tyske motorveje, er det fornuftigt at tjekke om bilen kan holde til den lange tur. Normalt er det ikke et problem for en bil at køre mellem 3.000 og 4000 km, men for at være på den sikre side bør du overveje at få tjekket bilen godt efter, især hvis det er lang tid siden, at bilen har været til service.

Da du langt fra er den eneste der står med tanken om at tage bilen med sydpå, og i samme forbindelse få en anden til at tjekke om alt er som det skal være,  kan du med fordel bestille tid til service i god tid. Således sikrer du dig, at bilen er i tip top stand inden børnene, bagagen og bilen drager afsted mod nye eventyr.

Når du ikke at få bilen til service inden afrejse, kan du med fordel tage en tjekrunde i bilen på egen hånd. Det vigtigste er, at du tjekker bilens bremsevæske, niveauet af motorolie, bilens oliefilter, trykket i bilens dæk samt eventuel udskiftning af bilens vinduesviskere.

Har du den rette bilforsikring? 
Kommer du ud for et uheld, er det vigtigt at du har de rette papirer med og at både passagerer og bilen er dækket ordenligt ind.

Som du måske ved, findes der en række forsikringer, som du kan vælge at tilkøbe, når du tegner den lovpligtige ansvarsforsikring til din bil. Hvor mange af disse tilvalg du finder nødvendige er selvfølgelig op til dig, men her er et par du bør overveje, inden du pakker bilen og drager sydpå.

  • Kaskoforsikring
    Hvis du skulle være så uheldig at køre galt, dækker ansvarsforsikringen kun de skader, du påfører andre. Hvis du skal have erstatning for udbedring af skader på egen bil, bør du tegne en kaskoforsikring.
  • Førerdækning
    Når du vælger at tilføje en førerdækning til din kaskoforsikring, er føreren af bilen også dækket ved eventuelle skader og uheld. Det koster ikke særlig meget at vælge denne forsikring til, og den dækker typisk tab af erhvervsevne, tandskader og varige mén.

Du kan læse meget mere om bilforsikringer og hvordan du er bedst dækket på Mikonomi.dk. Her er det desuden snart muligt at sammenligne priser fra en lang række forsikringsselskaber, for at finde den der er billigst for dig.

About the author

super_admin

View all posts