Har du behov for eventyr?

Nogle gange har vi brug for at komme ud af vores vante rammer, og hvad er så bedre end at tage på eventyr? Hvis man er rigtig eventyrlysten, kan bjergbestigning være den perfekte aktivitet. Der findes bjerge i mange forskellige “sværhedsgrader”, så det er ikke kun for de garvede bjergbestigere.

Kilimanjaro – En stor, men overskuelig, udfordring

Afrikas største bjerg er Kilimanjaro, og det er et bjerg, som mange drømmer om at bestige. Det er en stor bedrift at bestige Kilimanjaro, men det er trods alt en overskuelig udfordring. Rigtig mange bestiger hvert år Kilimanjaro, og der findes rigtig mange bud på rejsepakker, der er lavet lige præcis til dem, der ønsker at bestige Kilimanjaro.

Det er selvfølgelig stadig ikke bare alle der kan, og der kræver selvfølgelig, at man kan klare visse omstændigheder, før man kan klare at bestige hele Kilimanjaro. Hvis man er interesseret i at prøve, bør man kontakte et rejseselskab, og forhøre sig hvad det kræver, hvis man gerne vil afsted.

Du kan evt. læse om en 7 dages trek fra Kipling Travel

Bjerget Kilimanjaro

Skal du have en endnu vildere udfordring?

Hvis du sidder og tænker “Knap 6.000 meter oppe? Det er da ingen ting”, kan du jo aldrig vælge at gå videre til verdens højeste bjerg – nemlig Mount Everest. På grænsen mellem Tibet og Nepal finder vi Mount Everest, der med sine imponerende 8.848 meter over havets overflade, er det største bjerg i verden. En udfordring som mange slet ikke kan forestille sig at tage op, og de færreste har overkommet.

Mount Everest blev først besteget i 1953 af sherpaen Tenzing Norgay og newzealænderen Edmund Hillary. Siden dengang har lidt over 1.500 forsøgt at bestige Mount Everest, hvor 170 af dem døde i forsøget. I 2010 skete noget ganske imponerende, da 13-årige Jordan Romero nåede tinden, og dermed blev den yngste til at bestige Mount Everest.

Bjerget Mount Everest

About the author

super_admin

View all posts