Motorsport adventures – guide til 2 uforglemmelige motorløb

Hvis du er vild med klassiske biler, så kommer vi her med vores bud på 2 historiske motorløb, som du for alt i verden ikke vil gå glip af – enten som tilskuer eller bag rettet.

IMGP5504

Der findes umådelig mange forskellige arrangementer, som ejere af klassiske biler eller blot bilinteresserede kan deltage i.

I denne guide til 2 uforglemmelige motorløb sammensætter vi en liste over de mest fremtrædende historiske racerløb. Løbene nævnt på denne liste handler lige så meget om samvær med klassiske biler, som om fokus på selve løbet på banen. De to mest spektakulære racerløb gennem historien er uden tvivl Le Mans Classic og Monaco Historic G.P., som vi du ikke ønsker at gå glip af.

I bladet Motormagasinet, kan du løbende holde dig opdateret om alt inden for motorsporten.

24-timers Le Mans

Le Mans er et klassisk 24-timers racerløb i Le Mans i Frankrig, der med undtagelse af nogle få gange afholdes hver år. Løbet er blevet afhold siden 1923 og anses for værende et af de mest prestigefyldte racerløb i verden. I et løb som Le Mans skal kørerne være i stand til at balancere fart mod bilernes evne til at køre i 24 timer uden at der sker mekaniske skader på bilen, mens bilernes forbrug af primært brændstof og dæk ligeledes skal passes. En anden vigtig del af løbet er kørernes udholdenhed, da de ofte sider flere timer bag rettet, før de standser i pitten og tillader en anden chauffør at tage over. Kørerne har efter skiftet en chance for at snuppe noget mad og hvile, før de igen skal vende tilbage til bilen. Idag er det et krav at, at tre kørere deler hvert køretøj.

Le Mans er et af de løb, som du for alt i verden skal opleve.

Monaco Historic G.P

Historic Grand Prix i Monaco har eksisteret siden 1997 og er organiseret 2 uger før F1 Grand Prix i Monaco. Dette løb bliver kun afholdt hvert andet år, men heldigvis er det muligt at opleve løbet i 2014.

Løbet foregår på samme bane som Formel 1 Grand Prix med de charmerende gamle biler, der fører dig på en rejse tilbage i tiden.

Monaco Historic Grand Prix er designet til hele verdens samlere, nostalgiske entusiaster, kørere, tilskuere og glødende tilhængere af tidligere dages mekanik, som absolut ikke vil gå glip denne uforglemmelige begivenhed.

Til løbet vil tiden blive skruet tilbage og du vil få muligheden for at opleve fejringen af omkring 50 års motorsport gennem 7 exceptionelle serier:

Serie A | Pre-krig “Voiturettes” og Grand-Prix biler, fra 1939
Serie B | Formel 1 og Formel 2 Grand Prix biler, der er fremstillet før 1961
Serie C | Sports Cars, der løb fra 1952 til 1955 (inkluderet)
Serie D | F1 Grand Prix Biler – 1500cc, 1961-1965 (inkluderet)
Serie E | F1 Grand Prix Biler – 1966-1972 (inkluderet)
Serie F | F1 Grand Prix Biler – 1973-1978 inkluderet)
Serie G | Formel 3 biler, 2 liter – 1974-1978 inkluderet)

About the author

super_admin

View all posts