shutterstock_97308065

Perus unikke natur og dyreliv

Peru er et land i den vestlige del af Sydamerika. Landet grænser mod nord til Columbia, øst til Brasilien , sydøst til Bolivia, syd til Chile og til vest er Stillehavet. Biodiversitet blandt dyrelivet i Perus er et verdens største, på grund af landets tilstedeværelse i Andesbjergene, Amazonas regnskoven og i Stillehavet.

Peru har over 18.00 forskellige fuglearter og 500 arter af pattedyr og over 300 arter af krybdyr. peru har hundredviss af pattedyr, heriblandt nogle af de sjældneste katteracer som pumaer og jaguar. Derudover så er Peru også fristed for Andean bjørnen og søpindsvin, som befinder sig tæt inde langs grænsen til junglen. Stillehavet holder på et kæmpe antal af forskellige fiskearter, heriblandt havbars, skrubbe, tun, og mange flere. Derudover så kan man også finde hajer og hvaler.

Perus dyreliv

Som sagt så har Peru over 500 forskellige pattedyr. Ud af disse dyr så er cirka 70 endemiske og cirka 100 er truet. Endvidere så er Perus bestand af fuglearter den andenstørste i verden, og fuglene findes i alle størrelser.

Der findes cirka 380 forskellige arter af frøer i Peru. Det er nemt at få øje på få af disse på vandreture om natten i regnskovsområder nær Tambopata, Manu og Iquitos. Under de seneste to år, så har man fundet 10 nye frøarter i de kolde skove i Peruvian Andes.

Perus natur

Peru har også en lige så og mangfoldig natur, som huser et næsten uendeligt antal af forskellige plante og blomsterarter. Dette skyldes blandt andet, at Perus landskab er meget forskelligt opdelt, hvor der både er store bjergområder og masser af regnskov.

På denne side Peru-rejsen.dk så kan man læse, alt hvad der er at vide, om dette helt enestående og unikke landskab. Det står blandt andet en masse om landets kultur, befolkning, dyreliv, natur og historie. Derudover så er det også muligt at få gode rejseråd, hvis man planlægger en ferie til Peru

About the author

super_admin

View all posts