Sådan forbereder du dig til at rejse jorden rundt

Mange mennesker drømmer om at tage på en rejse jorden rundt og opleve nye ting, og nu med billigere transportmidler er det blevet nemmere for alle at opnå denne drøm og få en eventyrlig oplevelse for livet. Men det er selvfølgelig en masse, der skal planlægges, når man tænker på at gå ud og rejse, og alle de forberedelser kan virke komplicerede eller uoverskuelige nogle gange. Her kan du læse vores nogle tips om hvordan man kan forberede sig til at gå ud og rejse.

Køb ind og planlæg

Det er vigtigt at købe essentielle ting, som for eksempel toiletartikler og medicin i god tid før din rejse, og det gælder også nye briller og kontaktlinser. Du skal være sikker på at du har nok kontaktlinser og/eller et ekstra par briller til din rejse, men det er det også værd at overveje øjenkirurgi. Efter en øjenlaseroperation behøver du ikke at tænke på kontaktlinser og briller igen, og det betyder at du er fri til at se og opleve alt på din rejse uden problemer og med klart syn. Det giver også ofte mening at få en øjenlaseroperation fra en økonomisk perspektiv: hvis du sammenligner prisen på dit månedlig kontaktlinseabonnement eller briller i forhold til en øjenlaserbehandling, vil dit forbedrede syn ofte have tjent sig selv hjem i løbet af 6-10år.

Lost_Coast_backpacking

Lav lidt research

Det er en selvfølge, at du skal lave lidt research på de lande og områder du gerne vil besøge. Læs op på kulturforskellene og traditioner, da man nemt kan fornærme folk med fejl, når man er i udlandet.  For eksempel i nogle lande kan det fornærme andre at gå rundt i en tanktop eller korte shorts. Du kunne også prøve og lære et nyt sprog, og dermed vil du være i stand til at tale med mennesker, lære hvordan de lever og få en rigtig kulturoplevelse.  For eksempel hvis du vil rejse rundt Sydamerika, er det en rigtig god ide at begynde og lære lidt spansk, da det kan være svært at finde engelsktalende mennesker derovre.

Husk også de sidste forberedelser

Tag ned til din læge og få de nødvendige vaccinationer 4 – 6 uger før du rejser. Anbefalede vaccinationer kan inkludere fåresyge, røde hunde, poliovirus og hepatitis A og B, afhængig af hvor i verden du skal hen. Det anbefales også, at du køber en omfattende rejseforsikring, eller tjekker at du vil være dækket af din nuværende forsikring. Det er desuden en god ide at lave et budget, for at planlægge dine daglige omkostninger, samt en rejseplan, som du burde dele med dine familie og venner. Husk også at etablere hvordan du vil kommunikere med dine nære og kære (email, Skype, Facebook, sms, osv.) før du rejser.

About the author

super_admin

View all posts