Elektriker udfører håndværk

Spekulerer du i at blive selvstændig? Så bør du overveje håndværkerfaget

Der er mange, som går med en drøm i maven om at blive selvstændig. Tanken om at være sin egen chef, er for de fleste yderst tiltalende. Det store spørgsmål er, hvad skal man lave? Alt er jo nærmest opfundet.

Mange glemmer at tage et af de ældste erhverv med i deres overvejelser – nemlig håndværk. Læs med og få svar på, hvorfor håndværkerfaget kan være yderst lønsomt.

Vi løber tør for håndværkere!

Undersøgelser viser, at vi i fremtiden vil have mangel på håndværkere. Den nye generation af unge  er højere uddannet end den forrige, en tendens som synes at fortsætte.

Det betyder, at inden for det næste årti, vil vi have en overflod af akademikere, mens håndværkere bliver en mangelvare.

Derfor kan det være en rigtig god ide, at gå ind i faget da markedet ikke bliver mættet.

Vil du gerne være chef?

Som selvstændig håndværker bliver du naturligvis din egen chef, men du vil måske også gerne være chef over andre? I og med vores samfund i fremtiden kommer til at mangle faglærte, danner det et incitament for at udvide forretningen.

Er du i tvivl om, hvorvidt du vil have ansatte? Er der kunder nok? Eller måske er du bare bedre alene. Hvis du er i tvivl, er der råd at hente.

Vikarbureauer tilbyder arbejdskraft i form af faglærte. Ved at benytte et vikarbureaus ydelser, får du mulighed for at teste vedkommende af, før en eventuel fastansættelse.
Ligeledes kan du benytte vikarer, hvis du har perioder med spidsbelastninger. Den helt klare fordel er, at du kun betaler for de arbejdstimer der bliver brugt.

Men er det fedt at være håndværker?


Om det er fedt at være håndværker, er op til den enkelte og vurdere – men her er nogle klare incitamenter for at prøve faget af.

#1 – Der er penge i det!
Som tidligere nævnt, vil der inden for relativt kort tid være brug for flere faglærte. Det betyder at konkurrencen på markedet vil mindskes, hvilket gør at du kan tillade dig at regulere dine priser derefter.

#2 – Få en varieret hverdag
Som håndværker kommer du ud i felten, og møder kunder med forskellige behov. Derfor kan du være sikker på, at to dage ikke er ens.

#3 – Du får brugt hænderne
Som håndværker bruger du hænderne – og for den sags skyld resten af kroppen, hver dag. Det påvirker din fysik, og gør at din krop er betydeligt stærkere end en som har et kontorjob.

Så hvordan synes du det lyder – er håndværkerfaget den vej du skal gå?

About the author

Jonas J. Larsen

View all posts