Tag til Grønland på livets vintereventyr

Man tænker sjældent på Grønland som en feriedestination, men det er sikkert værd at overveje. Grønland er det perfekte feriested for eventyrer og landets isbjerge og gletsjere gør landet velegnet til alle sportsentusiaster, mens det arktiske klima og nærmest uberørte landskab giver Grønland en magisk stemning, som er svær at finde andre steder i verden.

Læs mere om hvad Grønland har at byde på her: Visit Greenland

icefjord_twopeople_groedem

Udendørsaktiviteter

Selvom Grønland ikke er velkendt som skidestination, er det fra februar til april muligt at suse ned af skiløjperne. Hovedstaden Nuuk har, for eksempel, en alpin skilift på 1.100 meter samt flere kilometer præparerede langrendsløjper. Hvis man ønsker en mere ekstrem skioplevelse, kan man også heliski. Her står man på ski på løjperne, som man kun kan få adgang til med en helikopter.

Grønland har også meget andet end sne og is at byde på og der er også ubegrænsede muligheder for klatring og bjergbestigning. Klatring på Grønland er relativ billig og der er mange, der siger at det er lettere end at klatre i Himalaya eller andre eksotiske steder, da man ikke skal bekymre sig om malariamyg eller giftige dyr i naturen.

Ud over det er Grønland en fantastisk destination for vandring. Der er ikke mange steder i verden, som kan konkurrere med landets smukke udsigter og flotte landskab. Man behøver ikke at tage på de ugelange vandretur fra by til by for at opleve naturen – selv en gåtur på et par timer er nok til at opleve den fredelige og stille landskab.

Hundeslæde er også et must, når man er på Grønland. Denne enestående og traditionelle transportplatform opleves bedst i februar, marts og april nord for Polarcirklen

dogsledding_magnuselander

Naturoplevelser

Grønland er et af de få steder i verden, hvor man kan se nordlyset. Det er en uforglemmelig oplevelse og der er mange, der får et øjeblik af afklaring og indre fred, når de kigger op på de grønne striber på himlen. Nordlyset opleves bedst om vinteren, når himlen er skyfri.

Hvis man vælger at tage til Grønland om sommeren kan man til gengæld opleve midnatssol. Midnatssolen er en smuk og vidunderlig naturbegivenhed, hvor det er lyst døgnet rundt. Det kan opleves nord for Polarcirklen – det vil sige nord for Kangerlussuaq på vestkysten eller Tasiilaq på østkysten. I Sydgrønland kan man også besøge geotermiske varme kilder året rundt, hvor man kan slappe af i naturens eget badekar med konstant 38 graders varme.

Grønland er også et paradis for dyrelivet. Selvom man sjældent kan se isbjørne, er der masser af muligheder for at se hvaler, polarræve, rensdyr, moskusokser og sneharer. Der tilbydes hvalsafarier i udvalgte steder, hvor man har gode chancer for at få et glimt af hvalerne.

01midnatssol

About the author

super_admin

View all posts